Middelblok 37, Gouderak

Schuur Gouderak toont liefde voor monumenten

Bij EAGM zijn we gek van allerlei soorten monumenten, onafhankelijk van de staat waar ze in zijn. Niet iedereen begrijpt dat we ook verrukt kunnen kijken naar iets wat een stapel sloophout lijkt. Wij worden blij van de historie, hebben gevoel voor de geschiedenis van een plek en willen dat levend houden.

Bouwhistorisch onderzoek

Je moet dus door een beetje door de staat van een gebouw heen kunnen kijken. Bij dit project, schuur Middelblok 39 in Gouderak , konden we er letterlijk doorheen kijken. Gelukkig hebben wij een bouwhistorisch onderzoek mogen doen om de historische waarde aan te tonen,

Provincie Zuid-Holland

Historische gebouwen staan centraal in ons bedrijf. Middelblok 37 – 39 is een monument dat door het oog van de naald gekropen is. Na jaren van verval heeft de Provincie Zuid-Holland , die sinds kort eigenaar is, besloten om toch te restaureren. Vlak na het besluit stortte de boerenschuur in en was een tent noodzakelijk om de historische onderdelen te behouden.

Restaureren

Alle onderdelen zijn gemerkt, gedemonteerd en opgeslagen. Vervolgens is een nieuwe funderingsplaat op heipalen aangebracht waarop de schuur weer in oude luister herrijst.

Restauratie voltooid

Medio 2022 zijn de werkzaamheden in Gouderak afgerond en is het eindresultaat prachtig geworden.