Ludham, North Norfolk

Ludham Boardman’s mill één van de laatste skeletmolens

Tijdens een bezoek aan Engeland om een technische opname te maken bij 5 molens mochten we ook Ludham Boardman’s mill in How Hill, Norfolk inspecteren. Deze molen werd eind 1800 gebouwd door Dan England uit Ludham en werd genoemd naar Edward Boardman van het How Hill Trust. Het is een kleine skeletmolen van een type dat vroeger overal in de Norfolk Broads voorkwam. Duidelijk te zien zijn de vier houten toren- of hoekstijlen die op bakstenen teerlingen (poeren) staan en kruislings geschoord zijn.
Deze open schraagconstructie met een kleine kap, patentzeilen en waaierstaart werd gebouwd met een scheprad dat later werd ingeruild voor een efficiëntere turbine. Dit mooie historische bouwwerk is 30 voet hoog, staat op de monumentenlijst en wordt beheerd door The Norfolk Windmills Trust.

Ben je molenenthousiasteling en binnenkort in de buurt? Deze open houten schraagbemalingmolen met miniatuurkap, zeilen, waaierstaart (windroos) en turbine staat op de oostoever van de rivier de Ant bij How Hill en is te allen tijde zichtbaar vanaf de rivier en het openbare voetpad.